ЧАИРСКА ПРИКАЗНА ВО ПАЛЕРМО …!!!

Во минатиот век кога пишував за Слога (Југомагнат) низ Чаир вртеше следнава приказна на навивачот на Слога, популарниот Зеко:

 

– Вардар тепа Звезда, Слога тепа Вардар, значи Слога боља од Звезда…!!!

 

Вечерва на славниот Зеко приказната “преведено” значи:

 

– Италија тепа Англија, Македонија тепа Италија, Македонија европски првак во фудбал …!!!

 

 

CHAO BELLA …!!!

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register