Историја

420 БРОЕВИ + 4 ДНЕВНИ ГОДИНИ + 23 + „СКОК ПЛУС“ = SPORTMAGAZINSKOK

За оние кои ги буни насловот:

Се почна со првиот број на неделното издание кое се појави на 28.08.1991 година. Во таков стил „СКОК“ дотурка до 420-от број кој излезе на 08.09.1999 година – Денот на независноста на Република Македонија.

Продолжи со дневно издание во наредните 4 години и 2 дена, кога со одлука на Стечајниот совет на НИП „Нова Македонија“ А.Д. беше вратен да излегува како неделно издание. На 10.09.2003 година излезе 421 број на неделното издание „СКОК“ со што продолжи неговата традиција. Со турбулентен состав „СКОК“ продолжи да излегува во наредните 23 броеви (до 18.02.2004 година) кога започна неговата трансформација од аспект на сопственичката структура.

На 30.04.2004 година излезе ново издание со делумно старо име – првиот број на „СКОК ПЛУС“ Како такво изданието живееше до крајот на 2004 година.

На 28 август 2006 година, денот кога „СКОК“ слави јубилеј – 15 години од своето постоење – го имаме електронското издание SPORTMAGAZINSKOK. Во името на насловот и традицијата, а во склад со објективните можности на новите сопственици на брендот и на електронското издание, се потрудивме да презентираме дел од „жолтите страници“ на „СКОК“ складирани како негова скромна архива. Колку за потсетување на сите оние спортисти и спортски работници, познати јавни личности дефинирани со име и презиме, и нивниот став искажан во даден момент што останува како траен белег за нивното присуство на страниците на „СКОК“ во изминатите 15 години.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register